Whatsapp op PC installeren

Whatsapp is een van de meest populaire apps voor de mobiele telefoon, dat is duidelijk. Omdat het zo populair is, zou het ook handig zijn om Whatsapp op je PC te installen. Omdat Whatsapp speciaal voor mobiele telefoons is geschreven, is het niet zonder meer mogelijk om Whatsapp op je PC te installeren. Maar toch is het mogelijk, zei het met een kleine omweg. Je zult er dus wel iets voor moeten doen, maar met een klein beetje moeite is Whatsapp op je PC installeren vrij eenvoudig te doen. Of Whatsapp ooit zelf met een versie voor de PC komt is op dit moment niet bekend. Zeker op korte termijn zal dat niet gaan gebeuren. Toch is er heel veel behoefte aan, zeker nu zoveel mensen al met Whatsapp op hun mobiele telefoon werken en weten hoe handig het is.

Hoe kun je Whatsapp op je PC installeren?

Je kunt helaas niet net als bij de telefoon Whatsapp downloaden en direct installeren op je PC. Toch is Whatsapp op je PC installeren eigenlijk heel eenvoudig.

Om te beginnen heb je een stukje software nodig om Whatsapp op je PC te kunnen laten draaien. Zo'n stukje software heet een emulater, waarmee de werking van Android wordt geƫmuleerd (nagebootst). Een van de beste emulators is BlueStack. Deze kun je vinden op www.bluestack.com. Je kiest vervolgen s de juiste versie (PC of Mac) en gaat de emulator downloaden. Na het downloaden kun je BlueStack eenvoudig installeren door de stappen een-voor-een te volgen.

Na de installatie kun je met de zoekfunctie van BlueStack eenvoudig zoeken naar Whatsapp en deze van daaruit downloaden en installeren. Ook hiervoor hoef je alleen maar de stappen een-voor-een te volgen om Whatsapp op je PC te installeren. Na de installatie van Whatsapp op je PC dien je Whatsapp nog te verifiëren door een telefoonnummer op te geven. Dit moet een ander nummer zijn dan je eigen mobiele nummer, want voor elke installatie van Whatsapp moet een ander nummer worden gebruikt. Na de verificatie is Whatsapp op je PC klaar voor gebruik.

Handleiding Whatsapp op PC installeren

Wil je het allemaal nog een goed nalezen, dan kun je ook via internet een handleiding voor het installeren van Whatsapp op je PC downloaden. Die zijn er genoeg te vinden en zijn ook vaak gratis. Heb je liever een betaalde versie, kijk dan uit dat je wel een goede handleiding koopt. Kijk daarvoor goed naar recensies van anderen.