Whatsapp op je iPad

Whatsapp is een van de meest populaire apps voor smartphones. Velen weten niet dat het ook mogelijk is om Whatsapp op je iPad te installeren. Toch is het mogelijk, maar bij Apple is het echter weer net allemaal even anders dan bij Whatsapp op je computer of Whatsapp op je tablet. Om te beginnen is het noodzakelijk om je iPad te jailbreaken en dat is tegenwoordig echt niet zo moeilijk meer. Zonder te jailbreaken is het niet mogelijk om Whatsapp op je iPad werkend te krijgen. Jailbreaken is echter altijd voor eigen risico, dus wees er voorzichtig mee. Zorg ook voor een goede backup van alles op je iPad voordat je begint.

Handleiding Whatsapp op je iPad

Op internet zijn er diverse handleidingen te vinden voor het jailbreaken van je iPad. Is je iPad al voorzien van een jailbreak, dan hoef je dat uiteraard niet nog eens te doen. Deze handleidingen zijn veelal gratis, maar er zijn ook betaalde versies. Vaak wordt er ook al de benodigde software bijgeleverd om Whatsapp op je iPad te kunnen laten draaien, zodat je direct aan de slag kunt. Schaf je een betaalde versie, kijk dan altijd naar de ervaringen van andere gebruikers zodat je zeker weet dat je een goede handleiding aanschaft.

Zodra je de jailbreak hebt gedaan, dan kun je Cydia gebruiken als alternatief voor de Apple App Store. Zoek binnen Cydia naar "WhatsPad", en dus niet op "Whatsapp", en installeer deze app. Met WhatsPad worden enkele onzichtbare acties uitgevoerd die het mogelijk maken om Whatsapp op je iPad te kunnen laten draaien.

Whatsapp op je iPad installeren

De volgende stap is om Whatsapp via iTunes via een computer aan te schaffen en deze app middels het programma iPhone Configuration Utility op je iPad te plaatsen. Na het toevoegen van de app zoek je in de applicatielijst naar Whatsapp en klik op je "install" om Whatsapp op je iPad te installeren.

Whatsapp werkt op basis van telefoonnummer. Doordat je iPad geen telefoonnummer heeft, dien je de app te verifiëren met een telefoonnummer. Let op dat je daarvoor een ander nummer gebruikt dan die je op je mobiele telefoon gebruikt, want elk nummer kun je slechts één keer gebruiken.

Nadat je alle stappen hebt doorlopen is Whatsapp op je iPad geïnstalleerd en klaar voor gebruik.