Whatsapp in virtual reality

Ja, zelfs in de virtuele wereld is het mogelijk om te whatsappen. Maar hoe werkt nu eigenlijk? Om die vraag goed te beantwoorden, moet je eerst weten wat virtual reality is. Virtual reality is namelijk de wereld die je ziet, als je een vr-bril op zet. Je kunt dan 360 graden in het rond kijken en voor je ogen wordt een virtuele wereld geprojecteerd. Je kunt 360 graden videos bekijken of spelletjes doen, maar je kunt ook van social media gebruiken zoals Facebook en ja ook Whatsapp.

Hoe kan WHATSAPP in virtual reality?

Om in virtual reality te interacteren, heb je een vr-bril nodig. Dat is een headset die je over je hoofd zet met een beeldscherm ter hoogte van je ogen. Zodra je die op hebt kunt je met een controler of de bediening op de vr-bril zelf navigeren in menu’s en keuzes maken. Zo kun je dus ook Whatsapp opstarten via web of telefoon en in een hele relaxt omgeving met je vrienden communiceren. Want typen dat doe op twee manieren.

1. Via spraak. Afhankelijk van je vr-bril kan deze wel of niet je stem herkennen en omzetten in woorden. Zo kun je eenvoudig hele conversaties via Whatsapp versturen

2. Via je ogen. Dat klinkt misschien raar, maar beeld je in dat je een toetsenbord ziet. De bril registreert naar welke letter je kijkt en deze kun je selecteren met knoppen op het apparaat. Zo kun je dus typen in de virtuele wereld. Het gaat wel wat langzaam en vergt zeker wat oefening. Maar het werkt wel.

Wil je meer weten over virtual reality? Kijk van eens bij http://www.virtualrealitynow.nl/

Waarom zou je Whatsappen in vr?

Er zijn vr brillen die je in elkaar klikt en waarbij je smartphone je beeldscherm wordt. De Samsung Gear VR is daar een voorbeeld van, wanneer je dit apparaat gebruikt om 360 graden videos te kijken of spelletjes te spelen. Wordt je voor je ogen gewaarschuwd dat je een berichtje binnen krijgt. Om nu te voorkomen dat je de headset af moet zetten. Is het mogelijk gemaakt om ook in vr van de whatsapp app gebruik te maken.