Whatsapp berichten delen met anderen

Wist je dat je Whatsapp berichten (Engels: chats) kunt delen met anderen? Er zijn een aantal mogelijkheden, hieronder vindt je een korte handleiding hoe je berichten kunt delen met iemand anders via e-mail, via een schermafdruk en het doorsturen van berichten naar andere gebruikers.

Verstuur je berichten per e-mail

De eerste mogelijkheid die we bespreken is het versturen van je chat per e-mail. Je kunt zo je volledige chatgeschiedenis per e-mail versturen naar anderen, maar ook voor eigen gebruik. Je zou dan bijvoorbeeld per webmail (het online lezen en versturen van e-mail) je chat geschiedenis kunnen nazien.

Hoe verstuur je nou je Whatsapp berichten per e-mail?
Ga naar je gesprekken lijst en houd de chat die je wilt versturen ingedrukt. Vervolgens verschijnt er een menu en je kiest voor de optie "gespreksgeschiedenis e-mailen". Je gaat nu naar je mailbox en de chat wordt in een nieuwe e-mail geplakt en je kunt deze versturen naar anderen of jezelf.

Whatapp berichten delen via schermafbeelding

Je kunt met behulp van een screenshot (Engels voor schermafbeelding) een gedeelte van een chat opslaan, welke je vervolgens weer met iemand anders kunt delen.

Maar hoe maak je nu een schermafdruk? We hebben een aantal toestellen voor je op een rijtje gezet, met daarachter hoe je een screenshot maakt:

Operating System/ Toestel: Hoe maak je een schermafdruk?
iPhone Druk tegelijk de homeknop en de sluimerknop bovenop het toestel in
   
Android:  
Samsung/LG Druk tegelijk de homeknop en de aan/uit-knop in
Sony/Motorola Houd de poertoets ingedrukt totdat de optie selecteer 'screenshot maken' in het menu verschijnt
HTC Druk tegelijk de onderste volumeknop en de aan/uit-knop in
   
Windows Phone Druk tegelijk de startknop en de aan/uit-knnop in

Whatsapp bericht doorsturen

Tot slot is er nog de mogelijkheid om een Whatsapp bericht door te sturen naar 1 of meerdere Whatsapp gebruikers, dit doe je als volgt:

Druk op het bericht dat je wilt doorsturen en er verschijnt een menu. Kies voor de pijl en selecteer naar wie je het bericht wilt doorsturen. Op deze manier kun je ook meerdere berichten per keer doorsturen.